Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Resepi Kuih Cara Pasta Sedap

Kebiasaannya kita selalu lihat Kuih Cara Manis dan Kuih Cara Berlauk kan. Pernah lihat Kuih Cara Pasta ?

Resepi Kuih Cara Manis

Kuih cara manis bentuk begini lebih digemari oleh kanak-kanak kecil kerana rasanya yang lemak manis gitu. Jika anda nak cuba buat, boleh follow resepi di website Singgahsana Kitchen ni ye.

resepi-kuih-cara-pasta-sedap

Resepi Kuih Cara Berlauk

Kuih cara berlauk pula lebih digemari oleh orang dewasa kerana ada “inti” berisi lauk di bahagian atas kuih cara berlauk. Jika anda nak cuba buat, boleh follow resepi di website HungryGoWhere ni ye.

resepi-kuih-cara-pasta-sedap

Resepi Kuih Cara Pasta Sedap versi Eatalian Express

Bahan-bahan :
1. Santan
2. Daun pandan
3. Tepung gandum
4. Sedikit minyak
5. Telur sebiji
6. Pasta Star #EatalianExpress

Cara-cara :
1. Blend hancur daun pandan untuk dapatkan airnya (buang hampas daun)
2. Blendkan semua sekali – air pandan, santan, tepung gandum, telur
3. Tiba atas acuan, tuangkan dan taburkan pasta Eatalian Express yang dah direbus
4. Tunggu masak dan garing. Siap!

*saya tak letak garam sebab santan tu dah ada lemak masin
*cara rebus pasta star : Didihkan air. Apabila dah mendidih baru masukkan pasta star, kacau dan tunggu hingga 3-5 minit. Angkat dan toskan.

Credit resepi : @littlesquickle

resepi-kuih-cara-pasta-sedap
resepi-kuih-cara-pasta-sedap

4 Mixed Vege Pasta keluaran Eatalian Express

  • Macaroni
  • Fusilli (spiral)
  • Star
  • Shell

Mixed Vege Pasta Eatalian Express diperbuat daripada tepung semolina dan puree 10 jenis fresh sayur sahaja.

TANPA garam, gula, telur, bahan pengawet dan pewarna tiruan.

Setiap paket ada satu bentuk pasta dengan 10 warna yang original dari warna 10 jenis sayur semata-mata.

Tempahan : Contact admin Dapur Pasta Sihat

Resepi Kuih Cara Pasta Sedap
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nak order ? WhatsApp KakTy!