Ibu Risau Silau Mata Adik Yaya Makin Naik

Hai semua. KakTie nak share hal semalam. Lepas suami usai solat Jumaat, KakTie singgah Mutiara Rini di Skudai untuk hantarkan Carotomax yang biasanya kami panggil sebagai vitamin mata untuk adik Yaya. Umur Yaya baru 10 tahun.

Kata ibu adik Yaya, bacaan silau mata Yaya dah makin naik dek kerana banyak sangat tengok gadget. Sekarang ni ibu Yaya dah stop semua gadget sebab taknak mata Yaya makin teruk. Katanya lagi, dalam kelas Yaya kurang nampak apa yang cikgu tulis di papan putih lebih-lebih lagi apabila ada cahaya terang. Kat rumah pun Yaya terpaksa mengecilkan mata setiap kali menonton televisyen kerana silau.

AJAR ANAK SAYANG MATA SENDIRI

Samalah dengan dua beradik kat rumah ni. KakTie dah lama stopkan gadget. Kalau tak… asyik nak mengadappppp gadget tu je. Kesiankan mata anak-anak kita. Lama lagi nak pakai kan. 😣

Kalau mata rabun, kesian anak tak nampak jelas apa cikgu tulis kat dalam kelas. Sedikit sebanyak mengganggu pembelajaran anak-anak kan. Biarlah anak merajuk sekejap je tak dapat main tu. Dalam masa sama KakTie terangkan kenapa tak boleh main. Kenapa kena sayang mata.

Kena bersyukur Allah dah bagi kita mata yang sihat dapat melihat. Jadi kenaaaa jaga baik-baik. Lagipun mata kita ni tak jual kat kedai. Kalau rosak, takde ganti nanti. Alhamdulillah anak-anak faham. ❀

PURCHASE WITH PURCHASE (PWP) OFFER !!

Oh ya ! KakTie nak bagitau ni. Bulan Januari 2017 ni Shaklee ada offer taw. Dengan setiap pembelian mana-mana produk Shaklee 150 point atau lebih kurang RM450-500 dalam SATU resit, awak semua layak untuk :-

(1) Beli 1 botol Carotomax AUTOMATIK dapat sebotol Carotomax secara PERCUMA !!!
Bayar 1 botol dapat 2 botol gituuuu.

(2) Beli 1 multistack @ mangkuk tingkat super comel Shaklee dengan harga RM13.78 sahaja !

KakTie
Berkongsi untuk sihat bersama-sama. ❀
019-7200429

Ibu Risau Silau Mata Adik Yaya Makin Naik
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nak order ? WhatsApp KakTy!