Category Archive Tips Bersalin Menyusu

Bymyadmin

Pengedar Shaklee Aktif Di Telipok Ria Dan Tuaran Sabah

Salam hujung minggu semua. Malam ni KakTie nak share dengan awak semua salah seorang team mate KakTie dalam team KamiDutaShaklee. Puan Catherinesiena Ginting atau lebih mesra disapa dengan nama Kate. Kate berasal dari negeri Sabah dan menetap di Telipok Ria, Sabah. Power kan bisnes online ni. KakTie di Johor semenanjung Malaysia, Kate pula berada di kepulauan Borneo di seberang laut cina selatan sana. Jarak beribu batu jauh tak jadi penghalang untuk kami bersatu di dalam satu pasukan Shaklee. Kate menjadi wakil Shaklee Telipok Ria dan Shaklee Sabah untuk team KakTie.

Peribadi Kate Di Mata KakTie

Kate di mata KakTie salah seorang yang sangat rajin belajar, rajin update blog dan facebook setiap hari. Pendek kata Kate bukan seorang yang suka menunggu untuk disuap. Sangat berdikari dan sangat kuat berusaha. Tidak pernah beri alasan TIDAK. Kate merupakan seorang surirumah sepenuh masa dengan 2 anak kecil (Ellie dan Eden). Namun itu tidak menghalang Kate untuk berkongsi tentang Shaklee dengan lebih ramai orang secara online setiap hari.

KakTie doakan Kate berjaya jadi Leader Shaklee bulan May 2017 ini. InsyaAllah amin. Kawan-kawan doakan Kate juga ye. 😉

Kate bersama 2 baby Shakleenya, Ellie dan Eden.

Bagaimana Kate bermula dengan Shaklee ?

Macam mana saya boleh terjebak dengan shaklee. Saya start kenal shaklee pada tahun 2012 di facebook. Cari-cari sebab untuk skincare, weightgain sama rambut gugur. Masa tu saya cuba ESP, B-Complex dan Zinc. Sebelum ni tak pernah cuba suplemen sebab takut kesan sampingan yang tak bagus. Suplemen shaklee adalah suplemen pertama yang saya makan. Pasal efek dari 3 vitamin yang saya ambil ni, muka ada perubahan sikit, ada cerah sikit dan kurang berminyak. Tapi tak ketara sebab tak konsisten makan. Then join shaklee pada 2013.

Dari ikthiar hamil (TTC), bantu ovarian cyst, masa mengandung, berpantang dan sampai lah sekarang menyusu, saya cuma amalkan shaklee dan syukur hasil memang memuaskan. Asal ada sakit sikit mesti cari vitamin shaklee. Ubat lain tak ambil dah. Masa mengandung anak kedua pun saya ambil set mengandung lengkap dan tak makan ubat klinik bagi.

Masa pantang anak pertama pun saya ambil set berpantang full. Syukur luka pembedahan cepat baik. (Anak pertama operate 4/15, Anak kedua bersalin normal 1/17)

Dan paling best join shaklee dapat bonus setiap bulan. Berbaloi masuk member. Dapat diskaun dan bonus!!

Antara set Shaklee yang Kate pernah dan sedang amalkan sehingga sekarang adalah :

  • set naikkan berat badan
  • vitamin untuk atasi masalah rambut gugur
  • set kesuburan
  • vitamin untuk masalah ovarian cyst
    (Cyst Kate tak jadi dibedah selepas amalkan Shaklee. Nanti KakTie akan kongsikan dalam entry lain ok)
  • set mengandung
  • set berpantang
  • set menyusu

Dan yang paling menariknya hasil jualan untung runcit dan bonus Shaklee setiap bulan, Kate dapat belikan Vivix Shaklee, suplemen antioksidan paling ohsem dan paling mahal buat ibu ayah di kampung. Subhanallah ! Seronok kan. Dengan berbisnes dapat bantu Kate supply vitamin untuk kesihatan ibu dan ayahnya setiap bulan.

Cara Hubungi Kate Ginting

Anda boleh hubungi Kate untuk dapatkan produk Shaklee (ready stock sentiasa ada) atau daftar keahlian Shaklee.

KATE GINTING
Founder DePhoenix Team
FB : Kate Ginting
Blog : www.kateginting.com
HP : 016-842 5632

Shaklee Telipok Ria, Tuaran, Pekan Nabalu, Kota Kinabalu, Sabah